

Day One - 8th September

Session 1

08:30	Registration and coffee (Kohn Centre, Royal Society)
09:00	Open Day One - Why the RRT called this meeting Eileen O'Connor - Trustee, Radiation Research Trust
09:15	Welcome panel & open session Chair: lan Gibson MP - Trustee, Radiation Research Trust
09:20	The Stewart Report - then, now and the foreseeable future Sir William Stewart - Chairman, UK Health Protection Agency
09:45	Using science to make decisions on EMF policy Michael Repacholi - Dept. Electronic Engineering, University of Rome "La Sapienza" & coordinator of the WHO EMF Project from 1996-2006
10:10	The BioInitiative Report David Carpenter - Director, Institute for Health & Environment, University at Albany, USA
10:35	Assessments of epidemiological research in the context of EMF Anders Ahlbom - Institute of Environmental Medicine, Karolinska Institute and Stockholm Centre for Public Health
11:00	Discussion & questions (20 minutes)
11:20	Refreshment break (20 minutes)

Session 2

11:40	Chair: Joe Benton MP - Welcome panel & open session
11:45	Recent Studies on the Biological Effects of Nonionizing Electromagnetic Fields Henry Lai - Bioengineering Department, University of Washington, USA
12:05	Review of the RF laboratory studies title to be confirmed Zenon Sienkiewicz - Radiation Protection Division, UK Health ProtectionAgency
12:25	Brain tumour studies Lennart Hardell - Oncologist at University Hospital, Orebro, Sweden
12:45	EMF and health - what future research is needed David Coggan - Chairman UK MTHR programme and Professor at Southampton University
13:05	Discussion & questions (25 minutes)
13:30	End of morning session (45 minutes for lunch)

Buffet lunch in the Royal Society Marble Hall 13:30 - 14:15 Compliments of the RRT - donations welcome

Session 3: Electrosensitivity

14:15	Chair: Phil Willis MP - Welcome panel & open session
14:20	UK report on ES from the view of people who are affected Brian Stein - Trustee, Radiation Research Trust, UK
14:35	Aspects of studies on the functional impairment electrohypersensitivity Olle Johansson - Department of Neuroscience, Karolinska Institute, Stockholm, Sweden
15:55	Idiopathic environmental intolerance - electrical sensitivity James Rubin - Institute of Psychiatry, Maudsley Hospital, Kings College London
15:15	Cognitive and neurobiological alterations in ES people Michael Landgrebe & Ulrich Frick, (Joint presentation) Department of Psychiatry, Psychosomatics, and Psychotherapy, University of Regensburg, Regensburg, Germany
15:35	Discussion & Questions (25 minutes)
16:00	Tea break (20 minutes)

Session 4: Day One closing session

16:20	Chair: Dr Caroline Lucas Green Party MEP, Trustee, Radiation Research Trust
16:25	Paradigm Shifts 20th Century guidelines, 21st Century Science Grahame Blackwell - Consultant Engineer and Scientist, UK
16:50	Closing Speech Dr Caroline Lucas - MEP, Trustee, Radiation Research Trust
17:00	Close - day one